Projektipäälliköltä
3.9.2017 12:20 Uutiset / Etusivu

Alueellisten leirien jälkeen, vuorossa oleva suurleiri on saanut palokuntalaisten katseet kohdistumaan kohti Lohtajaa. Tulevan viikonlopun leiriseminaari kokoaa yhteen yli 130 leiritoiminnan osaajaa Lohtajalle! Viikonlopun aikana tarkentuvat toimialojen tarvitsemat alueet, materiaalit ja kalustomäärät sekä tehtävät. Viikonlopun aikana sovitellaan toimintoja yhteen myös siten, että leirille tulevalle palokuntalaiselle koulutukseen ja tapahtumiin kiinni pääseminen on mahdollisimman joustavaa ja nopeaa leiriportille saavuttaessa. Yksi havaittu selkeä muutos on majoitusteltat. Aiemmin suosiossa olleet puolijoukkueteltat ovat vaihtumassa ja osin vaihtuneet useamman kymmenen hengen majoitustelttoihin. Muutos tulee väistämättä asettamaan leirien majoitusalueille uusia vaatimuksia, myös turvallisuuden näkökulmasta.

Olemme kuljettaneet jo useamman kontin täynnä leirimateriaalia Länsi-Suomen Pelastusalan Liiton leiriltä Kokemäenjoelta heinäkuussa Lohtajalle. Konteissa on koulutuskatoksia, ruokalakatosta pöytineet, leiriradion tuleva toimistokontti, muutamia mainitaksemme. Kevään aikana siirrämme myös Padasjoelta materiaalia ennen rakennusleirin aloitusta Lohtajalle. Parhaillaan työn alla sisätilojen osalta on kesällä Lohtajalta bongattu grillivaunu, kiitos ideasta Viksu leirille! Grillivaunu vierailu oli Porissa erittäin suosittu.

Olemme varanneet mahdollisuuden tammikuun 18. päivä Turussa käydä läpi leirille ilmoittautuneet toimialoittain. Tammikuun tapahtuma mahdollistaa toimialoilla ja kursseilla ajallisesti käydä tarkemmin henkilöittäin tehtäväkenttää ja toimintatapoja läpi reilusti ennen itse leiritapahtumaa. Ilmoittautuminen luonnollisesti jatkuu myös tarkasteluajankohdan jälkeenkin, jokaiselle löytyy paikka ja tehtävä tai kurssi mihin osallistua, keväänkin aikana. Suurleirille ilmoittautuminenhan avautui kesäkuussa. Leiri-infon mukaisesti tarkasteluajankohdat ovat lokakuu ja joulukuu, tammikuu, toukokuu ja ennen leirin alkamista kesäkuussa.

Olemme saaneet Hiekka 2017 leirin palautteet, kiitos tästä palautteen antajille. Rakentava palaute antaa mahdollisuuden kiertää mahdolliset karikot ja tarkentaa toimintatapoja, jotta keskiössä oleva palokuntanuori saa mahdollisimman hyvän leirikokemuksen, jonka muistaa pitkään.

Riparille ilmoittautuminen päättyy 14.9.2017 klo 16:00. Ilmoituslomake löytyy sivuiltamme materiaalipankista, lisätietoa saa tarvittaessa osoitteesta rippikoulu@lohtaja2018.fi.

Olemme mukana myös Tampereella vapaaehtoispäivillä 23.9, käy jututtamassa!

Rovaniemellä 3.9.2017

Pertti Heikkilä, projektipäällikkö


   
Suurleiri 2018
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Opintopäivät
 
 Tapahtuma
 
 Aluekäynti
Kategoriat