Projektipäälliköltä
27.4.2017 14:18 Uutiset / Etusivu

Kuukauden vaihtuessa aivan piakkoin toukokuuksi, kesä antaa vielä suuremmassa osassa Suomea odotuttaa itseään. Tästä merkkeinä vielä lähes päivittäiset lumisateet ja yöpakkaset, ainakin Lapissa! Kuukaudessa on ehtinyt tapahtua jälleen paljon. Valtakunnallinen nuorisotyötoimikunta kokoontui Padasjoella verkostopäivillä ja yhtenä aiheena muiden joukossa oli leiritavoitteiden päivitys. Olen ylpeä palokuntalainen, Leiri kuuluu kaikille ja Leirillä viihtyy kaikki ovat tiivistyksiä jotka sisältävät paljon asioita ja myös osin etukäteen suunniteltavia tapahtumia tekijöineen. Leirille mennään oppimaan aina jotain uutta, koetaan elämyksiä samalla tehden palokuntanuorisotyöstä näkyvää, jota ei tehdä koskaan liikaa. Kaikilla leiriläisillä on mahdollisuus saada äänensä kuuluvaksi - niin leirin suunnitteluvaiheessa kuin leirin aikana ja sen jälkeen. Leireillä väistämättä tutustutaan uusiin kavereihin ja tavataan muiden maiden palokuntanuoria - myös tälläkin kertaa.

Toimialoista yksi tärkeimmistä, kalusto, piti ensimmäisen ryhmäytymisensä Säkylässä. Erikoisryhmä viritteli moottoriansa käyntiin ja julkaisi varsin kattavan tekijäryhmänsä esittelyineen tapaamisen jälkeen. Avoimet tehtävät sivuilla sekä toimialojen omilla alasivuilla on tehtäviä yhteystietoineen näkyvillä. Rohkeasti yhteyttä jos tunnet himpunkaan verran paloa johonkin spesiaalitehtävään. Kaikki tehtävät suurleirillä ovat tehtäviä jotka osaltaan edistävät keskeisintä aluetta eli palokuntanuorten koulutusta. Ja niitä tehtäviä riittää.

Leiritapahtumat tarkoittavat myös yhteydenottoja ja ilmoitusmenettelyitä eri viranomaisille. Tämä prosessi on lähtenyt hyvin käyntiin ja olemmekin hyvin tältä osin aikataulussa. Olemme saaneet viranomaisilta tarvittaessa hyvin asiantuntevaa opastusta asioissa, leirit 2017 ja 2018 on otettu kerta toisensa jälkeen erittäin hyvin vastaan. Samaan aikaan olemme keskustelleet uusien yhteistyökumppaneiden kanssa yhteistyökuvioista, julkaisemme niitä logoineen ja kommentteineen aika ajoin.

HIEKKA 2017 leirin ensimmäinen ilmoittautumisen ajankohta on kuukauden vaihteessa täyttymässä. Pääosa toimialojen vastuuhenkilöistä saatiin nimettyä jo aikaisemmin, nyt vuorossa ovat kurssienjohtajat ja kouluttajat. Tahti ilmoittautumisten osalta onkin kiihtynyt, varsinkin tällä viikolla.

Seuraavaksi kokoontuvat ohjelman tekijät Kuopiossa sekä leiritoimiston väki Helsingissä, kumpaisessakin leiriä toimialaltaan on tekemässä hyvä joukko väkeä eri puolilta Suomea.

Osallisuus on yksi vahva teema suurleiriä suunniteltaessa. Tähän liittyen Facebook sivuillamme on vapaa-ajan ohjelman kysely avoinna, nyt voit vaikuttaa suoraan ottamalla osaa kyselyyn! Hauskaa ja turvallista Vappua kaikille!

Rovaniemellä 28.4.2017

Pertti Heikkilä, projektipäällikkö   
Suurleiri 2018
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Opintopäivät
 
 Tapahtuma
 
 Aluekäynti
Kategoriat