Projektipäälliköltä
14.7.2016 8:32 Uutiset / Etusivu

Suurleiri projekti 2018 käynnistyy valmisteluvaiheen jälkeen nyt syyskuussa 2016. Tähän mennessä olemme saaneet luotua projektisuunnitelman, toimialajohtajat ovat sitouttaneet jo osan toimialojensa vastuuhenkilöistä. Aina tärkeiden yhteistyökumppaneiden ja tukijoiden ryhmää on saatu kasvatettua. Budjettiin liittyvä ja keskustelua synnyttävä leirimaksu on julkaistu ennen kesän alueellisia palokuntanuorten leirejä. Leirin toimiala edustajia sekä johtoryhmä suoritti kesäkuun alussa ensimmäisen tutustumiskäynnin suurleiri alueeseen. Puolustusvoimien leirialue Lohtajalla todettiin mainioksi peruskonseptiltaan. Alueen sydän jakautuu poikittaisilla teillä jaettuna kolmeen osaan; majoitus, koulutus ja tukialue.

Alueella ovat leireilleet Puolustusvoimien lisäksi myös partiolaiset ja palokuntalaiset vuosien saatossa. Lohtajan sijainti lähes keskellä Suomea saa etäisyydet alueelle kohtuulliseksi, ainahan jollakin on pitkä matka, siitä emme pääse mihinkään. SPEKin tuottaman kyselyn mukaan etäisyys ei ole kuitenkaan se merkittävä tekijä osallistumispäätöksen suhteen.

Uusina asioina on itse leiriorganisaatiossa toimialojen määrän pudottaminen kolmeen; koulutus, huolto, muonitus. Tällä muutoksella pyritään nopeuttamaan ja joustavoittamaan valmistelu- sekä leirivaiheessa johtamista ja päätöksen tekoa. Leiriläisten määrä on ollut varsin tasainen viimeiset kolme leiriä, tähän me kaikki toivomme luonnollisesti parannusta. Yksi tärkeimmistä asioista on palokuntanuorten osallistumismahdollisuus. Toimintoja suunniteltaessa keskeisin kysymys joka on syytä pitää mielessä kuuluu; "Miten tämä asia edistää palokuntanuoren koulutusta".

Pyrimme parantamaan osallistumismahdollisuutta myös niille nuorille joilla ei ole omasta palokunnasta vastuuhenkilöä lähdössä suurleirille mukaan. Etsimme yhdessä palokunnan, jonka mukaan voi liittyä suurleirin ajaksi.

Suurleirin kustannusarvio on 750 000€. Siinä meillä leiriorganisaationa on ponnisteltavaa, mutta uskomme saavuttavamme tuon määrän jotta voimme tarjota niin nykyisille kuin entisillekin palokuntanuorille muistorikkaan elämyksen Lohtajan upeissa maisemissa!

 

Rovaniemellä 12.9.2016

 

Pertti Heikkilä, projektipäällikkö

pertti.heikkila@lohtaja2018.fi

040 7040764


   
Suurleiri 2018
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Opintopäivät
 
 Tapahtuma
 
 Aluekäynti
Kategoriat