Rippileiri

Rippikoulun käyminen - Tervetuloa rippikouluun

Rippikoulu on paikka pohtia elämän arvoja yhdessä ja tutustua kristilliseen uskoon. Rippikoulufiiliksiä eri puolelta Suomea voit käydä katsomassa - Ripari.fi

Palokuntarippikoulu on vaihtoehto rippikoulun leirille. Kokonaisuutena rippikoulu Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa kestää noin puoli vuotta. Kokonaisuus käsittää neljä osaa. Kotiseurakuntasi vastaa rippikoulun teemapäivien, jumalanpalveluksiin ja nuorisotyöhön tutustumisen järjestämisestä. Palokuntarippikoululeiri vastaa rippikoululeiriä ja loppuu rippikoulun päätös osaan eli rippijuhlaan, konfirmaatioon.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta, mutta halutessasi voit tulla rippikouluun jo 14 vuotiaana tai vuotta myöhemmin 16 vuotiaana. Rippikouluun olet tervetullut, vaikka et olisi kirkon jäsen. Rippikoulun yhteydessä on mahdollisuus liittyä kirkkoon. Kirkkoon liittymiseen tarvitaan vanhempien suostumus. Kirkkoon liittymisestä kannattaa olla yhteydessä ennen rippikoululeiriä leirin pappiin.

Ilmoittautuminen palokunta rippikoululeirille

Koko rippikoulun kokonaisuuden suorittamiseksi, on välttämätöntä ilmoittautua myös kotiseurakuntasi rippikouluun. Koska valtakunnalliselle leirille voi tulijoita olla enemmän kuin rippikouluryhmään voidaan ottaa, kannattaa ilmoittautua oman seurakunnan leirille. Rippikouluryhmän maksimi koko on 30 rippikoululaista.

Seurakunnan käytännöt muualla rippikoululeirille menevien kohdalla voivat vaihdella suuresti. Isoissa seurakunnissa on oma ryhmänsä rippikoululeirin muualla käyville. Kotiseurakuntasi käytännön saat selville ottamalla yhteyttä seurakuntasi rippikoulutyön pappiin tai kirkkoherranvirastoon.

Tärkeää on, että kerrot seurakunnassasi haluavasi osallistua rippikoululaisille tarkoitettuihin seurakunnan teemapäiviin, jumalanpalveluksiin ja nuorisotyöhön tutustumiseen. Lisäksi kerrot, että olet ilmoittautumassa leiri jaksolle palokuntanuorten koulutusleirin yhteydessä. Leirin isäntäseurakuntana on Lohtajan seurakunta.

Ilmoittautumisesta vastaa Länsi-Suomen pelastusalan liiton toimisto. Rippikouluilmoittautumiset otetaan vastaan 17.8. - 14.9.2017 Länsi-Suomen pelastusliiton toimistoon. Ilmoittautuminen tapahtuu erillisellä lomakkeella, joka postitetaan toimistoon. Jotta leiri toteutuisi valtakunnallisena ja kaikilla olisi yhtä
suuri mahdollisuus päästä rippikoululeirille, leiripaikat arvotaan kaikkien ilmoittautuneiden kesken.

Rippikoululeiri alkaa jo lauantaina 30.6.2018, kun muuten leirin avajaiset on sunnuntaina. Rippikoululeiri loppuu konfirmaatiojuhlaan lauantaina 7.7.2018.

Mitä tarvitset rippikouluun leiri varusteiden lisäksi?

Rippikoululeiriä varten hae rippikouluraamattu kotiseurakunnastasi. Jos kotiseurakuntasi ei jostain syystä pysty Raamattua antamaan, niin ota yhteyttä palokuntarippikoulun pappiin.

Kotiseurakuntasi järjestämien rippikoulu tapahtumiin osallistumisen lisäksi. Saat ennen rippikoululeiriä palokuntarippikoulun omat ennakkotehtävät. Tehtävät palautetaan kesäkuussa 2018 noin kuukautta ennen leiriä. Paitsi ulkoläksyt suoritetaan leirillä annettavien ohjeiden mukaan. Nämä tehtävät teet itsenäisesti ennen leiriä: - Raamattutehtävä: Markuksen evankeliumin lukeminen - Leiriläisen kirje ohjaajille - Ulkoläksyjen opiskelu: Kastekäsky, Isä meidän -rukous, kymmenen käskyä, pienoisevankeliumi ja Herran siunaus - Lisäksi pieni palokunta ja rippikoulu teemainen tehtävä Konfirmaatiota varten tarvitset palokuntapuvun. Konfirmaatio on la 7.7.2018 klo 10 Lohtajan kirkossa. Perjantaina klo 14 on konfirmaatioharjoitukset. Kaikesta voit kysyä lisää - ota yhteyttä rippikoulu@lohtaja2018.fi tai 040 741 4840. Yhteys ensisijaisesti sähköpostilla!
Mahtavaa rippikoulua odottaen Satu Konsti, Olga Raitanen, Ida Raitanen ja Katja Vesanen

Satu Konsti


   
Koulutus
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Opintopäivät
 
 Tapahtuma
 
 Aluekäynti
Kategoriat