Ansiomerkit

LAPIN PELASTUSLIITTO RY ANSIOMERKIT

Standaari

Lapin Pelastusliitto ry:n standaari jaetaan liiton huomionosoituksena tai tunnustuksena pelastusliiton tarkoitusperiä edistäneille yksityisille henkilöille, yhteisöille tai laitoksille. Standaari varustetaan jalustaan kiinnitetyllä numeroidulla hopealaatalla. Jaetuista standaareista pidetään luetteloa josta selviää kenelle ja milloin standaari on annettu. Standaarin myöntää Lapin Pelastusliiton hallitus. (Alkuperäinen jako-ohje hyväksytty Lapin läänin Palokuntaliiton hallituksen kokouksessa 10.3.1971

Ansioristi

Ansioristi myönnetään tunnustuksena vähintään 20 vuotta jatkuneesta ansiokkaasta ja nuhteettomasta toiminnasta palokuntatyön tai palo- ja pelastustoimen hyväksi Lapin (läänin) alueella. Ansioristi voidaan myös antaa tunnustuksena esimerkillisestä kunnostautumisesta tai ansiokkaasta toiminnasta palo- ja pelastustoimen hyväksi riippumatta palokuntapalvelun pituudesta. Erikoistapauksissa voi hallitus harkinnan perusteella myöntää ansioristin palokuntaan tai liittoon kuulumattomalle.

Ansiomitali

Ansiomitali myönnetään tunnustukseksi vähintään 10 vuotta jatkuneesta nuhteettomasta ja uutterasta palokuntatyöstä Lapin (läänin) alueella. Ansiomitali voidaan myös antaa tunnustukseksi esimerkillisestä kunnostautumisesta tai ansiokkaasta toiminnasta palo- ja pelastustoimen hyväksi riippumatta palokuntapalvelun pituudesta.

Ansiomerkeistä pidetään numeroitua luetteloa yllä.

Lapin Pelastusliitto ry:n kautta myös SPEKin ansiomerkkihakemukset vuosittain 15.3 ja 15.9 mennessä.


   
Suurleiri 2018
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Opintopäivät
 
 Tapahtuma
 
 Aluekäynti
Kategoriat